2021年7月の記事

2学年校外学習奥入瀬渓流散歩③

2年生は無事本日の活動を終え、学校に向かっています。

保護者の皆様、早朝から準備やお弁当づくりにご協力ありがとうございました。

The second grader has successfully completed today's activities and is heading to school.

Dear parents, Thank you for your cooperation in preparing and making lunch box from early morning.

2021/07/19 15:30 | この記事のURL学校行事

2学年校外学習奥入瀬渓流散歩②

お弁当をお願いした業者さんのご厚意で、生徒全員がエアコンのきいた大食堂で食事をとることができました。

本日の十和田湖の最高気温は34℃!
本当にありがたいご配慮でした。

Thanks to the kindness of the vendor who requested the lunch box, all the students were able to eat in the air-conditioned large dining room.

The highest temperature of Lake Towada today is 34 ℃!
Thank you very much for the consideration.

2021/07/19 15:20 | この記事のURL学校行事

7月19日(月)2学年校外学習奥入瀬渓流散歩①

好天の今日、2学年は「奥入瀬渓流散歩」に出かけました。
事前に植生などの下調べをして臨んでおり、現地でも積極的に観察もしていたようです。

連日の30度越えで体調も心配されましたが、
おおむね、皆元気に散策を楽しんだようです。

The weather was fine today, and the second graders went for a walk in the Oirase Gorge.
They conducted a preliminary survey of vegetation around Oirase in advance, and actively observed it in the field.

I was worried about the physical condition of the students because of the heat of over 30 degrees Celsius every day.
Generally, everyone seemed to enjoy the walk energetically.

2021/07/19 15:00 | この記事のURL学校行事