2021年8月の記事

8月29日体育祭第二日

晴天の下、体育祭第二日を無事終了しました。
保護者の皆様のご理解ご協力のおかげで、周辺での混乱もなく落ち着いた中で実施することができましたこと、厚く御礼申し上げます。

感染防止のため、様々なルールが学校に求められ、悔しい思いをした子どもたちも少なからずいる中、彼らの思いも皆が胸に留め、3年生を中心によくがんばりました。

閉会式後の解団式ではお互いの健闘を称える言葉、協力した後輩への感謝や来年への希望が語られ、貴重な学びの時間となりました。
成績は次の通りです。

【成績】
1位 黄軍(各学年3組) 460点
2位 紅軍(各学年1組) 435点
3位 青軍(各学年2組) 415点

最優秀応援合戦賞  青軍
最優秀マスコット賞 青軍

The second day of the athletic festival was successfully completed under fine weather.
We would like to express our sincere gratitude to all the parents for their understanding and cooperation, and for the fact that we were able to carry out the program in a calm manner without any confusion around the school.

Various rules were required of the school to prevent infection, and some children were frustrated, but all of them kept their thoughts in mind and did their best, especially in the third grade.

At the team dissolution ceremony after the closing ceremony, words praising each other's good fights, gratitude to the juniors who cooperated, and hopes for next year were spoken, and it was a valuable learning time.
The results are as follows.

[Results]
1st place Yellow Army (3 groups in each grade) 460 points
2nd place Red Army (1 group for each grade) 435 points
3rd place Blue Army (2 groups in each grade) 415 points

Best Support Battle Award Blue Team
Best Mascot Award Blue Team

2021/08/29 13:30 | この記事のURL学校行事

8月28日(土)体育祭第1日

コロナ禍・無観客の体育祭、それでも生徒たちは準備に練習に励んできました。
先生方も体育科を中心に毎日遅くまで安全に実施するための方策を練ってきました。

そして出てきたアイデアが、2日間に分けての実施。
密を避け、短時間でやっていきます。
整列も生徒同士の間隔を規定を上回る2.5メートルずつとっています。

本日は、全学年の徒競走を行いました!

明るい歓声も聞こえています。
保護者の皆様のご協力・ご理解に感謝です。

なお、2日間の様子は撮影し、後日DVDを各ご家庭にお配りします。

A sports festival with no spectators, but the students have been practicing in preparation.
The teachers have also devised measures to safely implement it until late every day, mainly in the physical education department.

The ideas that came out as a result were implemented in two days.
Avoid denseness and do it in a short time.
The alignment is also 2.5 meters, which exceeds the regulation between students.

Today, we held a 100m foot race for all the students!

I can hear bright cheers.
We thank all parents for their cooperation and understanding.

The two days will be filmed and a DVD will be distributed to each household at a later date.

2021/08/28 09:00 | この記事のURL学校行事