【12月13日】二中リベラルアーツ第1回講演会

PTAキャリア教育支援委員会主催による二中リベラルアーツ第1回講演会が開催され、2年生がリベラルアーツについて学びました。

講師はゴールドマン・サックス等海外の金融関係企業で要職を務められ、現在はリベラルアーツアドバイザーとして大学のリベラルアーツ学部新設の支援など教育業界で活躍される武内隆明氏。
テーマは「お金とリベラルアーツ」1時間のご講演の後、生徒の質問タイム。「なぜ戦争はなくならないのですか?」「結局、男と女ではどっちが得なんですか?」から「株とFXどっちをやったらいいですか?」まで質問が止まらず。

しかし、講師の武内先生は生徒の問い一つ一つに真剣に向き合って答えてくださいました。豊かな学びの時間でした。

The first Liberal Arts lecture was held by the PTA Career Education Support Committee, and the 2nd graders learned about liberal arts.

The lecturer was Mr. Takaaki Takeuchi, who has held important positions at Goldman Sachs and other financial companies overseas, and is currently active in the education industry as a liberal arts advisor, supporting the establishment of liberal arts departments at universities.
The theme was "Money and the Liberal Arts" and after the one-hour lecture, it was time for students to ask questions. After the one-hour lecture, students asked questions such as, "Why don't wars ever end? "In the end, which is more profitable, a man or a woman? and "Which is better to do, stocks or Forex? The questions never stopped coming.

However, the lecturer, Mr. Takeuchi, took each of the students' questions seriously and answered them. It was a rich learning experience.

2022/02/17 14:30 | この記事のURL二中リベラルアーツ