11月10日(水)地震・津波対応避難訓練

本日、15時30分より地震・津波対応の避難訓練を行いました。下校時の避難ということも想定し、通学カバンを背負っての避難訓練です。
教務主任からは、避難の原則「最悪を想定し、最善の行動をとる」についてお話がありました。東日本大震災発生時の津波の高さ、学校や避難場所(玉泉院・三八五公園)、近隣の最も高い場所(八戸高校)が示され、下校中に大きな地震が発生した場合、どう行動するかが明日までの宿題となりました。
引き続き、みんなで考えていくべき問題です。

Today, we held an evacuation drill for earthquakes and tsunamis from 15:30. This is an evacuation drill in which each student carries a school bag on their backs, assuming that they will evacuate when they leave school.
The chief of a school affairs talked about the principle of evacuation, "Assuming the worst and taking the best action." He taught them about the height of the tsunami at the Great East Japan Earthquake, schools and evacuation areas (Gyokusenin, Miyagi Park), and the highest places in the neighborhood (Hachinohe High School). He then gave the students a homework assignment to think about how they would evacuate.
This is an issue that everyone should continue to think about.

2021/11/10 17:30 | この記事のURL学校行事